Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.11.2018

Timothée Chalamet openhartig in interview met Harry Styles

door Vertigo

Beautiful Boy-acteur Timothée Chalamet werd onlangs geinterviewd door Harry Styles en had enkele leuke weetjes voor de voormalige One Direction-zanger in petto. Zo zou Armie Hammer achter één van de memorabelste shots in Luca Guadagnino’s Call Me by Your Name zitten.

Het gaat om een lang, ononderbroken shot waarin Chalamets Elio en Hammers Oliver hun liefde voor elkaar uiten terwijl ze rond een Eerste Wereldoorlog-monument wandelen. Als ze die scène uit het boek van André Aciman eer konden aandoen, zat de film goedvolgens Chalamet.

“Op de dag zelf wist Luca Guadagnino niet goed hoe hij de scène wilde inblikken,” zei de acteur. “Uiteindelijk kwam Armie Hammer met het idee op de proppen om er één lange take van te maken. Op die manier voelde de scène niet klef en Hollywoodachtig aan. Als je de film zonder geluid bekijkt, zie je dat het om een liefdesverklaring gaat.”

Styles viste ook naar een ander memorabel fragment uit de film en vroeg of Chalamet nog perziken kan eten. “Ja,” zei de acteur, “maar niet zonder aan dat moment te denken. Dat is de genantste scène ter wereld om samen met je ouders te bekijken. Ocharme mijn vader.”

Chalamet onthulde ook dat hij een grote hiphopfan is. “Iemand als Lil B heeft een grote impact op mij gemaakt,” zei hij, “omdat zijn muziek niet aan banden lag. Ik zou door het dolle heen zijn, moesten mijn rollen mensen aanzetten tot verandering.” Moest Chalamet echter gedoemd zijn om de rest van zijn leven naar hetzelfde liedje te luisteren, zou het Rain van Kid Cudi zijn.

Tenslotte liet Chalamet vallen dat hij naakt slaapt en raadde Styles hem aan om naar de Netflix-animatieserie Big Mouth te kijken.

Bron: IndieWire, EW