Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.02.2021

Zendaya vindt dat Malcolm & Marie-kritiek haar bijdrage minimaliseerde

door Vertigo

Malcolm & Marie met John David Washington en Zendaya kwam onlangs onder vuur te liggen omdat de film over twee zwarte hoofdpersonages gaat en door de blanke Sam Levinson werd geschreven en geregisseerd.

Volgens Zendaya werden haar en Washingtons bijdrages door de controverse geminimaliseerd. “Het is niet alsof we gewoon Sams klankborden waren,” zegt ze. “We traden niet alleen op als acteurs, maar ook als geldschieters en producenten.”

In de film maken Malcolm (Washington), een regisseur, en Marie (Zendaya) ruzie omdat hij niet wil toegeven dat zij de voornaamste inspiratiebron voor zijn nieuwste film was.

Net zoals Marie vindt dat Malcolms film ook van haar is, vindt Zendaya dat Malcolm & Marie niet enkel aan Levinson toebehoort.

“John David, ik en Sam hebben elk een gelijk aandeel in de film,” zegt ze. “Het is niet alsof hij van iemand anders is en ik er gewoon in cast gewerd.”

“Sam schreef de film voor ons en als je een verhaal over zwarte personages schrijft, moet je rekening houden met hun ervaringen. Ik vind dat veel van mijn gesprekken met Sam een weerklank hebben in de film.”

Bron: IndieWire