Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.02.2021

Kate Winslet blikt terug op kritiek op uiterlijk in het begin van haar carrière

door Vertigo

Kate Winslet heeft in een interview met de Britse krant The Guardian teruggeblikt op het begin van haar carrière, toen ze in de twintig was en veel kritiek op haar uiterlijk kreeg.

“Er werd veel over mijn gewicht gepraat,” zegt de actrice. “Wanneer men me vroeg wat ik zelf van mijn lichaam vond, werd ik als dapper en frank bestempeld. Ik nam het echter gewoon voor mezelf op.”

Winslet voegt eraan toe dat ze onlangs een aantal krantenartikelen van de eind de jaren negentig, toen ze negentien was, herlas. “Het is bijna lachwekkend hoe shockerend, kritisch en wreed de tabloidjournalisten me behandelden,” zegt ze.

“Ik was verdomme nog op zoek naar mezelf,” vervolgt ze. “Ze gaven commentaar op mijn gewicht, schatten in hoeveel ik woog en schreven over het dieet dat ik zogezegd volgde. Het was vreselijk en verontrustend om te lezen.”

De actrice geeft toe dat ze het niet altijd voldoende voor zichzelf heeft opgenomen, maar vindt dat er de voorbije jaren onder meer door de #MeToo-beweging veel is veranderd.

“Bovendien voelen vrouwen zich inherent met elkaar verbonden,” zegt ze. “We zijn minder bang om te zeggen wat we denken.”

Bron: The Guardian

Lees meer over: