Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.05.2021

Zack Snyder openhartig over Justice League-campagne en toekomst

door Vertigo

Nadat hij Justice League door de zelfmoord van zijn dochter Autumn de rug toekeerde, steunde Zack Snyder de campagne om zijn director’s cut uit te brengen.

Aanvankelijk twijfelde hij echter of hij dat wel zou doen. “Ik was bang dat Warner me voor het gerecht zou slepen of me het zwijgen zou opleggen,” zegt de regisseur.

De #ReleaseTheSnyderCut-beweging wordt geassocieerd met toxische fans, maar Snyder wijst erop dat er dankzij de campagne 750.000 dollar werd ingezameld voor zelfmoordpreventie en bewustmaking rond mentale gezondheid.

“De fans hebben levens gered,” zegt Snyder. “Dat is een feit. Ze blijven ook nog steeds geld inzamelen. Er zijn weinig groeperingen van fans die zoiets doen en daarom vind ik het moeilijk om kwaad op hen te zijn.”

Na Justice League ging Snyder in zee met Netflix voor Army of the Dead. De streamingdienst gaf hem in tegenstelling tot Warner volledige creatieve vrijheid en daar heeft de regisseur uit geleerd dat hij niet gemaakt is om films met studio-input te maken.

“Ik vind het veel gemakkelijker om een eigen wereld te creĆ«ren dan me met een bestaande te bemoeien,” zegt hij. “Ik zou graag een Star Wars-film maken en ik weet veel over de franchise, maar ik denk niet dat ik het zou overleven.”

Bron: IndieWire