Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.05.2021

Netflix sluit baanbrekende deal met grote Amerikaanse bioscoopketen

door Vertigo

Cinemark, de op twee na grootste Amerikaanse bioscoopketen, en Netflix slaan de handen in elkaar om een aantal films zoals Zack Snyders Army of the Dead een grootschalige bioscooprelease te geven.

Voordat de Amerikaanse bioscopen door de coronacrisis een zware klap kregen en met een tekort aan grote films kampten, was zo’n deal ondenkbaar.

Grote ketens als Cinemark en AMC aanvaardden niet dat Netflix zich niet aan de traditionele bioscoopwindow van negentig dagen hield. COVID-19 heeft er echter voor gezorgd dat ook grote studio’s zoals Warner Bros. en Universal die periode inkortten.

Cinemark en Netflix zijn sinds het begin van de pandemie naar elkaar toe gegroeid en werkten al samen aan de kleinschalige bioscoopreleases van films zoals The Christmas Chronicles: Part Two, Ma Rainey’s Black Bottom en The Midnight Sky.

Army of the Dead zal vanaf 14 mei, één week voor zijn streamingrelease, in de meeste van Cinemarks zalen te zien zijn. Daarnaast zal de film ook in ketens als Landmark en Alamo Drafthouse vertoond worden. In totaal gaat het om ongeveer 600 zalen.

Bron: IndieWire