Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.05.2021

Zack Snyder openhartig over digitale Army of the Dead-switch na controverse

door Vertigo

Nadat acteur Chris D’Elia van grensoverschrijdend gedrag werd beschuldigd, knipte regisseur Zack Snyder hem uit Army of the Dead en verving hem door comédienne Tig Notaro.

Aangezien de opnames er al maanden opzaten en het door de coronacrisis onmogelijk was om de cast weer bijeen te krijgen, moest Notaro digitaal aan de film worden toegevoegd.

Omdat Notaro en D’Elia verschillende gestaltes en manieren van bewegen hebben, kon de ene niet zomaar over de andere worden geplakt en moest Snyder alle betrokken scènes shot-voor-shot recreëren.

Eerst werd D’Elia door visual effects supervisor Marcus Taormina uit de film verwijderd en daarna nam Notaro haar scènes op in een volledige green screen-omgeving waarvoor de originele camerastandpunten nauwkeurig werden gekopieerd.

Volgens Snyder vormden vooral de scènes waarin Notaro en de andere personages in groep wandelden een uitdaging. Voor elk moment waarop Notaro een ander personage aanraakt, moest ze doen alsof of haar assistent Patrick McDonald in een green suit aanraken.

Omdat niet alle footage van Notaro overeenstemde met de oorspronkelijke beelden werd er een CGI-scan van haar lichaam gemaakt om haar in scènes te kunnen integreren.

Hoewel het een heel duur proces lijkt, zegt Snyder dat de vervanging van D’Elia door Notaro in totaal minder kostte dan de CGI-zombietijger die in Army of the Dead opduikt.

Bron: Dark Horizons