Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.12.2021

X-Men-regisseur Simon Kinberg blikt terug op Josh Tranks geschrapte Boba Fett-film

door Vertigo

Regisseur Simon Kinberg (Dark Phoenix, The 355) heeft gereageerd op het gerucht dat hij als scenarist en producent zou optreden voor Josh Tranks geschrapte Star Wars-film over Boba Fett. Kinberg produceerde eerder Tranks Fantastic Four.

“Ik heb nooit een Boba Fett-script geschreven,” zegt Kinberg. Tranks film werd hoe dan ook geschrapt omwille van zijn vermeend wangedrag op de set van Fantastic Four en het lijkt erop dat executive producers Robert Rodriguez, Jon Favreau en Dave Filoni vanaf nul begonnen voor de serie The Book of Boba Fett.

Kinberg ging wel een tijdje aan de slag voor Lucasfilm en creëerde samen met Filoni en Carrie Beck de animatiereeks Star Wars Rebels. Daarnaast maakte hij deel uit van een groep scenaristen die in het begin van het vorige decennium door Lucasfilm werden ingeschakeld om ideeën voor nieuwe Star Wars-films te bedenken.

Volgens Kinberg werd het team, waartoe ook Lawrence Kasdan (The Empire Strikes Back, Raiders of the Lost Ark) en Michael Arndt (Toy Story 3, The Force Awakens), behoorden, samengesteld nog voordat George Lucas de franchise verkocht aan Disney.

“We brainstormden samen met George en brachten tijd door in zijn werkplaats Skywalker Ranch,” zegt Kinberg in de podcast The Discourse. “Overdag werkten we en ’s avonds aten en dronken we op de ranch en vertelde Lawrence verhalen over de originele Star Wars-films en Raiders of the Lost Ark. Het was hemels.”

Kinberg spitste zich echter na verloop van tijd toe op de X-Men-franchise, waarvan hij verschillende afleveringen schreef en produceerde. “Ik was druk bezig met andere dingen en Lucasfilms focus lag niet meer op de dingen waar ik aan gewerkt had,” zegt hij.

“Dus ben ik door de jaren heen niet altijd even betrokken geweest bij Star Wars, omdat ik er niet de nodige aandacht aan kon besteden,” vervolgt hij. “Ik zou echter graag meer doen in de toekomst.”

Bron: The Playlist