Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.10.2018

Wordt X-Men-spin-off The New Mutants nu kindvriendelijk of R-rated?

door Vertigo

Onlangs stelde 20th Century Fox de X-Men-avonturen Dark Phoenix en Gambit nog maar eens uit en daarvoor werd ook al The New Mutants opgeschoven. De film rond een jonge groep mutanten, waaronder Anya Taylor-Joys Magik en Maisie Williams Wolfsbane, werd van april 2018 naar februari 2019 geduwd en uiteindelijk naar augustus volgend jaar gekatapulteerd.

Reden daarvoor zouden reshoots zijn om de horrorfilm van Josh Boone (The Fault in Our Stars) nog enger te maken. Tot nu toe kwam daar echter niks van in huis en X-Men-producent Simon Kinberg weet waarom. De studio is er namelijk nog niet uit of de film nu het kindvriendelijke PG-13-label of een R-rating zal dragen.

“Het kan beide kanten op,” zei Kinberg. “Superheldenfilms zijn doorgaans PG-13, met uitzondering van Deadpool en Logan, en horrorfilms zijn meestal R. We zullen wel zien. Het label hangt af van de film en niet omgekeerd.”

Volgens Kinberg is de grens tussen beide ratings sowieso vaag. “Misschien wordt het wel de hardste PG-13-film ooit,” zei hij. “We hebben het horroraspect tot het uiterste gedreven zonder aan de emotionele kern te komen. De film moet je zowel doen huiveren als doen huilen.”

Bron: Dark Horizons