Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.10.2018

Netflix plant verschillende Narnia-films en -series

door Vertigo

Hoewel er al even een vierde aflevering in de Chronicles of Narnia-reeks in de steigers staat, krijgt de franchise een makeover op Netflix. De streamingdienst gaat nieuwe films en tv-series over de magische wereld van auteur C.S. Lewis creëren en heeft de steun van zijn stiefzoon Douglas Gresham.

“Het is heerlijk om te weten dat mensen van over de hele wereld uitkijken naar nieuwe Narnia-avonturen,” zei hij. “Door de moderne distributiemethodes kunnen we hen allemaal bereiken. In dat opzicht is Netflix onze beste optie.”

“De Chronicles of Narnia-verhalen van C.S. Lewis werden door mensen van alle leeftijden en alle landen omhelsd,” zei Ted Sarandos, de chief content officer van Netflix. “Ganse gezinnen zijn gaan houden van personages zoals Aslan. We zijn verheugd dat we de komende jaren hun thuis zullen zijn.”

Sommige fans zijn bang dat Netflix de christelijke thema’s uit de boeken zal verwaarlozen. “Ik heb er geen vertrouwen in dat Netflix ze eer zal aandoen,” zei één persoon op Facebook.

Bron: EW