Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.03.2019

Wordt James Gunn Suicide Squad-sequel een duistere bedoening?

door Vertigo

Deadshot, vertolkt door Will Smith in David Ayers Suicide Squad, wordt in James Gunns sequel The Suicide Squad gespeeld door Idris Elba. De huurmoordenaar zou centraal staan en nog een ingrijpende wijziging ondergaan.

In de eerste film verzeilde Deadshot in de criminaliteit om voor zijn dochter te kunnen zorgen, maar Gunn zou een donkerdere richting inslaan. Daarvoor zou hij zich laten inspireren door de DC-comics van Jon Ostrander en Kim Yale uit de jaren 80 in plaats van de recentere New 52-comics die Ayer als inspiratiebron gebruikte.

Ostrander en Yale schilderden Deadshot af als suïcidaal en gevoelloos. Op jonge leeftijd werden hij en zijn broer door zijn moeder verzocht om hun vader te vermoorden. Deadshoot doodde echter per ongeluk zijn broer en besefte zo dat hij geen belang hechtte aan het leven, zelfs niet van zijn dierbaren.

Later herhaalde de geschiedenis zich wanneer zijn moeder hem opnieuw vraagt om zijn vader te doden en Deadshots therapeute Marnie Herrs het moet bekopen en verlamd raakt.

Bron: /Film