Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.06.2018

Wordt Call of Duty de eerste geslaagde gameverfilming?

door Vertigo

Sicario: Day of the Soldado-regisseur Stefano Sollima gaat voor zijn volgende film, een bewerking van de populaire oorlogsgame Call of Duty, opnieuw het menselijke aspect zoeken in een gewelddadige wereld. Bovendien is hij zich enorm bewust van vorige oorlogsfilms en gameverfilmingen.

“Het idee is om het verhaal van een soldaat te vertellen,” zei Sollima. “Dat heb je nog niet vaak gezien. Er zijn al veel oorlogsfilms geweest, maar geen soldatenfilms.” In de Call of Duty-reeks neemt de speler de rol van een soldaat aan om verschillende missies in de Tweede Wereldoorlog en modernere conflicten uit te voeren.

Gameverfilmingen zijn zelden kritische of commerciële successen en Sollima gaat voor de zijne een heel duidelijk onderscheid maken tussen het bronmateriaal en de filmbewerking. “Een film moet een volledig andere ervaring bieden dan een game,” zei Sollima. “Om een goeie gameverfilming te maken moet je tegen de structuur van de game ingaan. Je moet negeren dat er al een game bestaat en een geweldige film creëren die honderd procent origineel is.”

Sollima wou niet kwijt of het hoofdpersonage in de film er een uit de game zal zijn of niet. Tom Hardy en Chris Pine werden alvast genoemd om het te vertolken.

Bron: /Film