Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.03.2020

Woody Allens memoires krijgen releasedatum, dochter reageert

door Vertigo

Woody Allen brengt op 7 april zijn memoires Apropos of Nothing uit in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Daarna zal het boek ook in andere landen beschikbaar zijn.

Apropos of Nothing wordt beschreven als een uitgebreid relaas van zijn persoonlijk en professioneel leven, inclusief zijn film-, theater- en tv-carrière. Daarnaast gaat Allen in op zijn band met zijn familie, vrienden en romantische partners.

Of hij het ook over de beschuldigingen van aanranding door zijn adoptiedochter Dylan Farrow zal hebben, is nog onduidelijk. Het schandaal kwam door de #MeToo-beweging opnieuw aan het licht en zou de publicatie van Allens memoires vertraagd hebben.

Dylan Farrow is alvast overstuur omdat de uitgeverij achter de memoires ook Catch and Kill van haar broer Ronan publiceerde. Hij bracht de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Harvey Weinstein aan het licht en beschrijft in Catch and Kill hoe hij en zijn getuigen tijdens zijn onderzoek bedreigd werden.

Bovendien voegt Dylan eraan toe dat de uitgeverij haar niet contacteerde om de inhoud van de memoires te verifiëren, terwijl haar eigen verhaal constant in vraag wordt gesteld.

Bron: IndieWire, IndieWire

Lees meer over: