Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.02.2021

Woody Allen reageert op beschuldigingen van seksueel misbruik in HBO-docureeks

door Vertigo

In de Verenigde Staten zond HBO op zondag 21 februari de eerste aflevering van de docureeks Allen v. Farrow uit. Daarin komen onder meer de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Woody Allen door zijn adoptiedochter Dylan Farrow aan bod.

Allen en zijn vrouw Soon-Yi Previn hebben de reeks veroordeeld. “De makers waren niet ge├»nteresseerd in de waarheid,” zegt hun woordvoerder. “Ze hebben jarenlang in het geheim met de Farrows en de mensen die hen steunen een persoonlijke, leugenachtige aanval beraamd.”

Volgens de woordvoerder werden Allen en Previn minder dan twee maanden geleden op de hoogte gebracht van de reeks en kregen ze slechts een paar dagen de tijd om hun kant van het verhaal te vertellen. Dat hebben ze geweigerd.

Hoe dan ook blijft Allen de beschuldigingen van seksueel misbruik ontkennen: “Ze werden verschillende keren onderzocht en telkens kwam men tot de conclusie dat er geen misbruik heeft plaatsgevonden, wat Dylan Farrow ook werd wijsgemaakt,” zegt de woordvoerder. “Deze goedkope reeks zal misschien veel aandacht krijgen, maar verandert niets aan de feiten.”

Bron: Deadline

Lees meer over: