Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.11.2021

Will Smith onthult zijn grote voorbeeld in streven naar sterrenstatus

door Vertigo

Will Smith heeft in zijn memoires Will onthuld dat hij een voorbeeld nam aan Tom Cruise toen hij de stap wilde zetten van tv-acteur in The Fresh Prince of Bel-Air naar filmster.

Smith kreeg namelijk advies van Arnold Schwarzenegger die hem vertelde dat je geen filmster bent als je enkel succes hebt in de VS en tot iedereen ter wereld weet wie je bent.

“Je moet de wereld afreizen, elke hand schudden, elke baby kussen,” zei Schwarzenegger. “Doe alsof je een politicus bent die campagne voert om de Grootste Filmster ter Wereld te worden.”

Omdat Smith echter merkte dat andere acteurs een bloedhekel hadden aan reizen, interviews geven en films promoten, ging hij op zoek naar een goede manier om te werk te gaan. Zo kwam hij bij Cruise terecht, die volgens Smith de koning van de promotie was.

“Ik begon in het geheim Toms promo-activiteiten overal te wereld te controleren,” schrijft Smith. “Wanneer ik in een land aankwam om mijn film te promoten, vroeg ik aan de lokale bonzen om me zijn promoschema te geven. Ik zwoer dat ik in elk land twee uur meer zou werken dan hij.”

“Jammer genoeg is Tom Cruise een cyborg of zijn er zes exemplaren van hem,” vervolgt hij. “Ik hoorde dat hij vierenhalf uur doorbracht op rode lopers in Parijs, Londen, Tokyo, enzovoort. In Berlijn deelde hij handtekeningen uit tot iedereen die er één wilde er één had gekregen.”

Dus gooide Smith het over een andere boeg en deed hij een beroep op zijn muziekcarrière. Zo zorgde hij ervoor dat zijn internationale perstours gepaard gingen met live performances tijdens filmpremières zodat er duizenden fans kwamen kijken.

“Dat konden Tom, Arnold, Bruce Willis en Sylvester Stallone niet doen,” schrijft Smith. “Plots maakte ik geen deel meer uit van het entertainmentnieuws, maar werd ik een hoofdpunt in het journaal. Eenmaal je die stap hebt gezet, zijn je films culturele fenomenen.”

Bron: IndieWire