Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.04.2021

Will Smith draait slavernijdrama niet in Georgia door omstreden verkiezingswet

door Vertigo

De opnames van Apples Emancipation, een waargebeurde thriller van Antoine Fuqua over een ontsnapte Afro-Amerikaanse slaaf (Will Smith), zouden normaal op 21 juni in de Amerikaanse staat Georgia van start gaan.

Nadat Georgia onlangs een nieuwe verkiezingswet goedkeurde die het voor Afro-Amerikanen moeilijker maakt om te gaan stemmen, hebben Fuqua en Smith, die allebei als producenten van Emancipation optreden, echter beslist dat ze niet in de staat zullen filmen.

“Op dit moment probeert de VS met zijn verleden in het reine te komen en overblijfselen van systematisch racisme uit te wissen om echte gelijkheid te bereiken,” zeggen Fuqua en Smith in een statement.

“We kunnen de economie van een staat die zijn kiezers belemmert om hun stem uit te brengen niet zonder gewetensbezwaar steunen,” vervolgen ze. “Jammer genoeg zien we ons genoodzaakt om onze film in een andere staat te draaien.”

Emancipation zal in Louisiana worden ingeblikt, waar het verhaal zich afspeelt. De verandering van locatie zou Apple 15 miljoen dollar kosten omdat het belastingsvoordeel van een shoot in Georgia wegvalt. Net door dat voordeel is Georgia zo’n populaire plaats voor film- en tv-producties.

Bron: Variety, Deadline