Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.09.2019

Welp-regisseur Jonas Govaerts blikt nieuwe videoclip Jeroen Perceval in

door Vertigo

Acteur Jeroen Perceval (D’Ardennen) heeft de handen in elkaar geslagen met regisseur Jonas Govaerts (Welp) voor de nieuwe videoclip van zijn hiphop-alter ego KrAmEr, Ik heb het gere.

In het nummer wordt de spot gedreven met de manier waarop mensen alleen foto’s van zichzelf delen op sociale media en dan nog van hun beste kant.

“Niemand is toch honderd procent van de tijd gelukkig?” zegt Perceval in De Morgen. “Maar zo stellen we ons wel voor. Al begrijp ik het hoor. Het is moeilijk om jezelf huilend bloot te geven op Instagram.”

Perceval geeft toe dat hij zelf niet helemaal vrijuit gaat, maar heeft wel stappen ondernomen. “Ik heb op een bepaald ogenblik zelfs een dumbphone aangeschaft om mijn sociaal mediagebruik drastisch terug te schroeven,” zegt hij.

De clip is in tegenstelling tot andere muziekvideo’s in het genre heel bescheiden uitgedraaid. “Er was geen geld voor belichting, dus moesten we origineel uit de hoek komen,” zegt Govaerts. “We lieten Jeroen en Prisca zichzelf belichten met hun gsm. Een goeie vondst, vonden we zelf, aangezien de clip over sociale media gaat.”

“De bliksemschichten die sommige shots doen oplichten, zijn er trouwens ook niet in postproductie aan toegevoegd: het begon écht te onweren tijdens de opnames,” vervolgt hij.

“De meeste regisseurs stoppen met draaien als een onweer losbarst, maar Francis Ford Coppola heeft ooit gezegd dat hij bliksem, regen en donder zag als gratis special effect. Zo bekeken wij het dus ook. God was onze lichtman!”

https://www.youtube-nocookie.com/embed/zgqyd0nhd04

Bron: De Morgen