Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.12.2018

Welcome to Marwen met Steve Carell crasht bij pers én publiek

door Vertigo

Robert Zemeckis’ Welcome to Marwen is allesbehalve een succes geworden. Het waargebeurde verhaal – dat eerder bewerkt weer in de gevierde docu Marwencol – over een man (Steve Carell) die na een traumatische ervaring zijn toevlucht zoekt in een poppenwereld flopte aan de Amerikaanse box-office en werd door de filmpers met de grond gelijk gemaakt.

De New York Times en de Hollywood Reporter vinden hem nog respectievelijk interessant en diep menselijk, maar Variety spreekt over een lege en vreemde film.

IndieWire schrijft: “Als een film moeilijk te verkopen valt, had hij misschien niet moeten gemaakt worden.”

EW doet er nog een schepje bovenop en zegt dat de film geen sympathie maar angst voor het hoofdpersonage uitlokt. Ook The Guardian en de Boston Globe noemen hem afstotelijk.

Volgens de AV Club is het één van de slechtste films uit Zemeckis’ carrière en IGN vind het zelfs een nieuw artistiek dieptepunt voor de Back to the Future-regisseur.

Het budget van Welcome to Marwen wordt geschat op 40 miljoen dollar en Universal zou er 50 miljoen dollar verlies aan overhouden. De film beleefde namelijk samen met de komedie Action Point het slechtste openingsweekend voor een studioprent uit 2018.

Ook Zemeckis’ vorige films Allied en The Walk flopten en Universal heeft er met Mortal Engines net een financiële ramp opzitten. Met Jurassic World: Fallen Kingdom en The Grinch scoorden ze echter toch een paar hits dit jaar.

Bron: IndieWire