Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.12.2014

Wedstrijd Elephant’s Dream

door Jimmy Van der Velde

Vlaams filmtalent is niet steeds in de grote bioscoopcomplexen te ontdekken. Neem nu Kristof Bilsen, een enthousiaste en veelbelovende documentairemaker die momenteel indruk maakt met de docu Elephant’s Dream. De film zal spijtig genoeg niet in de zalen te zien zijn, maar je kan de film over het moderne Congo en de veranderingen die het land doormaakt op 15 december ontdekken in De Roma te Borgerhout.

Een aanrader! Daarom geven we ook vier duotickets weg voor de Antwerpse première, die zal bijgewoond worden door de regisseur en afgesloten wordt met een liveconcert van Junior Akwety & Groep en DJ Barato.

Neem deel en volg ons op Facebook en Twitter!

Alle prijzen zijn weggegeven. De winnaars ontvangen zo snel mogelijk bericht. Aan degenen met minder geluk: volgende keer maak je opnieuw kans!

Elephant’s Dream schetst een breekbaar portret van Congo. De film loodst je binnen in het leven van drie mensen op drie locaties: het treinstation, het postkantoor en de brandweerkazerne. De verhalen zitten verankerd in het koloniale verleden en ook de schaduw van Mobutu is nooit veraf. Het heden haalt echter snel in. Dit portret over verstilde postkoloniale en postdictatoriale staatsstructuren is een allegorie op de rol die de overheid nog speelt in tijden van globale crisis, wanneer nieuwe wereldmachten en geopolitiek steeds zwaarder drukken op het dagelijkse leven.