Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.12.2014

Cinema Lumière Brugge wint prestigieuze Award

door Jimmy Van der Velde

Cinema Lumière in Brugge heeft de Best Young Audience Activities Award 2014 gekregen van Europa Cinemas.

Europa Cinemas is een netwerk van maar liefst 1182 bioscopen in 682 steden in 69 landen, en verschaft operationele en financiële middelen aan bioscopen die zich inzetten voor het vertonen en de promotie van Europese films. Cinema Lumière Brugge is al sinds 1999 lid van Europa Cinemas. Elk jaar reikt deze organisatie een aantal awards uit, en heeft daarbij veel oog voor jeugdwerking.

Europa Cinemas looft de vele jeugdinitiatieven van Lumière Brugge, de zeer diverse en uitgesproken Europese programmering, en de efficiënte maatregelen die de loyaliteit van de jongste cinemabezoekers versterken. Dat al deze inspanningen ook hun vruchten afwerpen, wordt gestaafd door de cijfers: in 2013 kwamen in Lumière Brugge 16.000 kinderen en tieners naar Europese films kijken.

Elsie Roose, hoofd van Cinema Lumière: “Wij zijn zeer verheugd met deze erkenning. Negentien jaar geleden al stonden we aan de wieg van het uiterst succesvolle schoolvertoningscircuit ‘Lessen in het donker’, en de voorbije jaren hebben we talrijke nieuwe inspanningen gedaan voor de jonge bezoekers. Zij zijn tenslotte ons publiek van de toekomst. Ons doel is dan ook om hen vertrouwd te maken met de activiteit van het cinemabezoek en de drempel te verlagen door nauw samen te werken met hun ouders, de scholen, en verenigingen.”

Vertegenwoordigers van Europa Cinemas zullen binnenkort de award persoonlijk komen overhandigen in Lumière Brugge.

Bron: Lumière