Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.10.2021

Wedstrijd Beestige Triple Bill: Cow, Pig & Lamb @ Film Fest Gent 2021

door Vertigo

Van 12 tot en met 23 oktober staat cinema opnieuw centraal in de Arteveldestad tijdens Film Fest Gent. Vertigo selecteerde tien must-sees met als rode draden dieren, dochters en de dood en geeft een duizelingwekkende dosis tickets weg!

Cow

Andrea Arnold het Amerika van American Honey, Transparent en Big Little Lies achter zich en keerde terug naar het Verenigd Koninkrijk voor een intrigerende documentaire over – de titel verraadt het al – een koe. De observationele aanpak van de Britse indielieveling achter Red Road en Fish Tank zorgt ervoor dat kijkers de levenswandel van Luma – een schier eindeloze cyclus van kalven en gemolken worden – elk op hun eigen manier kunnen interpreteren.

Pig

Tegenwoordig is Nicolas Cage synoniem met geflipte B-cinema die nog maar zelden het witte doek haalt. Groot was dan ook de verbazing toen dit drama, over een man wiens oude wonden opengereten worden tijdens de zoektocht naar zijn spoorloos verdwenen varken, in de Verenigde Staten als de beste film in jaren van de Leaving Las Vegas-Oscarwinnaar werd onthaald. Anders dan je zou verwachten, mondt Pig niet uit in een Mandy-achtige wraakexpeditie, maar in een berouwvolle odyssee.

Lamb

De prijs voor bizarste dier én dochter gaat op deze editie van Film Fest Gent ongetwijfeld naar Ada, het betoverende titelpersonage dat samen met twee zwijgzame loners een gezin vormt op een boerderij in het o zo desolate IJsland. Als je dacht dat Gräns een knap staaltje uitdagende folklorecinema was, zet je je beter schrap voor deze eerste langspeelfilm van special effects-specialist Valdimar Jóhannsson, met een opvallend breekbare Noomi Rapace.

Vertigo mag 5 duotickets weggeven voor deze beestige triple bill van Cow, Pig en Lamb op 17 oktober vanaf 14u15 in Vooruit Gent tijdens Film Fest Gent. Vul onderstaand formulier in en maak kans!

Vergeet ons zeker ook niet te volgen op FacebookTwitter en Instagram, en je enthousiasme over deze wedstrijd te uiten op deze kanalen met de hashtag #Vertigo4Life.

Alle prijzen zijn weggegeven. Aan degenen met minder geluk: volgende keer maak je opnieuw kans!

Opgepast: deelnemers die via niet-Vertigo-gerelateerde sites meedoen of die meer dan één keer het formulier invullen, komen niet in aanmerking. Onze privacy policy vind je hier. Ook mogen tickets absoluut niet doorverkocht worden en het doorgeven van tickets aan derden mag alleen na overleg met Vertigo.