Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.02.2018

Wat J.J Abrams onthoudt van de Star Wars: The Last Jedi-kritiek

door Vertigo

Nu J.J. Abrams zich stilaan begint klaar te maken om Star Wars: Episode IX te regisseren, komt hij terug op de kritiek rond The Last Jedi. Zo kan hij niet begrijpen dat sommigen vinden dat de film teveel focuste op vrouwelijke personages:

Star Wars is een groot universum en je kan je op talloze aspecten blindstaren. Als je iemand bent die zich bedreigd voelt door vrouwen, dan zal je altijd wel een reden vinden om naar Star Wars uit te halen. Sinds de eerste film zitten er met onder meer Princes Leia sterke vrouwelijke personages in de franchise. Tegenwoordig zorgt het internet er ook voor dat iedereen overal een probleem van kan maken.”

Abrams laat zich dan ook niet beïnvloeden door de kritiek: “Absoluut niet! Ik kan nog niet zoveel zeggen over Episode IX, maar hij zal draaien rond Rey, Poe, Finn en Kylo. Dat zijn drie mannen en één vrouw, dus de kritiek dat er teveel vrouwen zijn in Star Wars slaagt nergens op.”

“Ik kijk er naar uit om het verhaal van de personages op een spannende manier af te ronden, maar iedereen zal er wel weer zijn mening over hebben,” beseft de regisseur. “Ik ben er al heel snel achtergekomen dat Star Wars een heel gepassioneerde fanbase heeft die altijd van zich laat horen.”

Bron: IndieWire