Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.02.2018

Michaël R. Roskam en Blade Runner 2049-revelatie Sylvia Hoeks maken Sylvia Kristel-biopic

door Steven Tuffin

Michaël R. Roskam en Blade Runner 2049-revelatie Sylvia Hoeks gaan samen een Sylvia Kristel-biopic maken. Producent is Bart Van Langendonck, wiens bedrijf Savage Film ook Rundskop en Le fidèle van Roskam financierde.

Roskam en Hoeks werkten in het verleden al samen aan de tv-serie Berlin Station en het was Roskam die Vertigo tipte over het toptalent dat Hoeks is nog voordat Blade Runner 2049 de zalen bereikte. Kristel is op haar beurt de Nederlandse actrice die legendarisch werd dankzij de softerotische Emmanuelle-franchise.

De film zal gedraaid worden in Frankrijk, Nederland en België en zich afspelen in de jaren zeventig en tachtig wanneer het succes van de Emmanuelle in schril contrast stond met Kristels getroebleerde persoonlijke leven, met een kanjer van cocaïneverslaving en een reeks mislukte relaties.

‘Sylvia Kristel opende deuren voor de seksuele beleving van de vrouw’, aldus Hoeks. ‘Ze was enorm vrijgevochten, misschien zelfs een beetje té voor de periode waarin ze leefde. Haar intelligentie en creativiteit als artiest maakten haar moeilijk te vatten. Je wist nooit helemaal wie ze was.’

‘Kristels unieke carrière, haar persoonlijkheid en haar intrigerend romantisch leven zullen in combinatie met dit grandioos team zorgen voor een fantastische film’, voegt Roskam toe.

Het scenario is van de hand van Dimitri Verhulst, wiens boek De helaasheid der dingen verfilmd werd door Felix van Groeningen.

Bron: Variety