Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.03.2019

Wat gebeurt er met bioscoopzalen Fotomuseum na Cinema Zuid-verhuis naar De Studio?

door Vertigo

Gisteren raakte bekend dat het Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA) en het kunstencentrum De Studio de handen in elkaar zullen slaan. Daardoor zal vanaf eind augustus Cinema Zuid, de filmwerking van het M HKA, verhuizen naar De Studio en daar deel worden van een verbrede beeldculturele werking die beide organisaties samen onder één vlag organiseren.

Op sociale media werd het nieuws niet overal even positief onthaald. Nadat onze hoofdredacteur het bericht had gedeeld op zijn persoonlijke Facebook-pagina, vroegen verschillende mensen zich af wat er met de twee piekfijne bioscoopzalen in het Fotomuseum staat te gebeuren, waarop werd geopperd dat ze voor ‘conferenties en presentaties’ zouden gebruikt worden.

Uit twee korte telefoongesprekken met Soetkin Bruneel, de assistent-persverantwoordelijke van het Fotomuseum, blijkt dat het koffiedik kijken is naar de toekomstige invulling van de twee zalen: ‘Er wordt gepraat met verschillende partijen, maar er is nog niets beslist.’ Op de expliciete vraag naar de geruchten over een invulling als locaties voor presentaties en conferenties, werd andermaal gezegd dat er nog geen duidelijkheid is.

Wordt vervolgd!

Lees meer over: