Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.03.2019

Marvel-baas verklaart waarom Captain Marvel geen romance bevat

door Vertigo

In tegenstelling tot vele van zijn soortgenoten bevat de superheldenfilm Captain Marvel geen liefdesverhaal. Dat was volgens Marvel Studios-baas Kevin Feige geen bewuste, maar natuurlijke ontwikkeling.

“Het is zelfs nooit in ons opgekomen om haar een romantische partner te geven,” zei hij. “Daar gaat de film namelijk niet over. Captain Marvel is het verhaal van Carol Danvers, een vrouw die zichzelf leert kennen, evolueert, fouten maakt en gesteund wordt door vrouwelijke mentors en vriendinnen.”

Feige stelde ook zij die de superheldin te krachtig vinden gerust: “Geen enkel Marvel-personage is onkwetsbaar of onsterfelijk. Zoals Loki tegen Thor zegt in The Avengers: iedereen kan sterven. Misschien komt dat op een gegeven moment wel ter sprake.”

Tot slot speelt de toekomst van Captain Marvel zich volgens Feige mogelijk af in het verleden: “Het leuke aan de tijdlijn van de film is dat we de geschiedenis van Mar-Vell of van het Kree/Skrull-conflict kunnen verkennen. Daarnaast kunnen we ook tonen wat er gebeurd is tussen het einde van Captain Marvel en haar ontmoeting met de Avengers.”

Bron: The Playlist