Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.06.2020

WarnerMedia-bons verklaart waarom Gone with the Wind van HBO Max werd gehaald

door Vertigo

Eerder deze week kondigde HBO Max aan dat Gone with the Wind omwille van zijn racistische inhoud uit het streamingaanbond werd verwijderd en later met een begeleidend filmpje over de tijdsgeest waarin hij gemaakt werd opnieuw online zal staan.

“Het was een voor de hand liggende beslissing,” zegt voorzitter Bob Greenblatt van WarnerMedia, het moederbedrijf van HBO Max. “We hebben uiteraard de beste bedoelingen en ik heb geen spijt van onze beslissing. We hadden de film van in het begin met een woordje uitleg moeten beschikbaar maken, maar dat hebben we niet gedaan.”

Gone with the Wind is echter nog steeds te zien op de tv-zender Turner Classic Movies, nog een dochterbedrijf van WarnerMedia, en daar is volgens Greenblatt een goede reden voor.

“TCM heeft het vaak over de racistische stereotiepen en de problematische weergave van de Amerikaanse burgeroorlog in de film,” zegt hij.

“We willen de film ook op HBO Max in zijn historische context tonen in plaats van te ontkennen dat hij racistische inhoud bevat,” voegt hij eraan toe. “Hopelijk brengen op die manier de problematiek onder ogen. Ze heeft namelijk een invloed gehad op Hollywood. In de voorbije eeuw zijn er wel meer donkerdere momenten geweest in films waar we over moeten praten.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: