Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.10.2021

Warner-CEO hint naar Dune-, The Many Saints of Newark- en The Matrix Resurrections-sequels

door Vertigo

Warner-CEO Ann Sarnoff heeft laten uitschijnen dat Dune een vervolg zal krijgen. Regisseur Denis Villeneuve blikte de verfilming van Frank Herberts scifiroman enkel in omdat hij ze in twee delen mocht splitsen.

“Als je Dune gezien hebt, weet je hoe hij afloopt,” zegt Sarnoff, een verwijzing naar het open einde van de film. “Ik denk dat het antwoord op de vraag of er een sequel komt wel duidelijk is.”

Jason Kilar, de CEO van het moederbedrijf WarnerMedia, voegt eraan toe dat beslissingen over sequels op Dune en andere films niet alleen zullen afhangen van box-officecijfers, maar dat er ook rekening wordt gehouden met de reacties van het publiek.

Zo zegt Sarnoff dat er ondanks het floppen van The Many Saints of Newark gepraat wordt over nieuwe The Sopranos-projecten. De gelijktijdige release van de prequelfilm op HBO Max zorgde er namelijk voor dat de oorspronkelijke tv-serie massaal werd bekeken op de streamingdienst.

Volgens The Sopranos-bedenker David Chase zou een potentieel nieuw project zich afspelen tussen de gebeurtenissen van de film en de reeks. Michael Gandolfini, die een jonge Tony Soprano vertolkte in The Many Saints of Newark, is alvast bereid om terug te keren.

Ook wat Lana Wachowski’s The Matrix Resurrections betreft, sluit Warner geen vervolgen uit. “Telkens Lana Wachowski een film wil maken, gaan we er honderd procent voor,” zegt Sarnoff.

Bron: IndieWire