Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.02.2021

WandaVision is populairste serie van het moment door Disney+-releasestrategie

door Vertigo

Volgens het marktonderzoeksbureau Parrot Analytics is WandaVision de populairste serie van het moment. Parrot Analytics onderzoekt aan de hand van onder meer sociale media en piraterijwebsites naar welke series er het meeste vraag is.

Na de release van de eerste twee afleveringen op 15 januari schommelde WandaVision tussen de zevende en vijfendertigste plaats in de lijst met populairste series, maar na de release van de vijfde aflevering op 5 februari steeg de serie meteen naar de eerste plaats.

Analist Wade Payson-Denny van Parrot Analytics verklaart de langzaam toenemende populariteit van Disney+-reeksen als Wandavision en The Mandalorian door de manier waarop de afleveringen worden uitgebracht.

In tegenstelling tot Netflix brengt Disney+ niet alle afleveringen van een seizoen in één keer maar wekelijks uit. “Netflix-series als The Crown, The Queen’s Gambit en Cobra Kai doen het in het begin heel goed, maar hun populariteit neemt snel af,” zegt Payson-Denny.

“Daarentegen neemt de populariteit van series als The Mandalorian en WandaVision gradueel toe,” vervolgt hij. “Er wordt langer over gepraat.”

Bron: Forbes

Lees meer over: