Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.07.2016

Waarom Wonder Woman een vrouwelijke regisseur nodig had…

door Matti Meurisse

Het tekort aan vrouwelijke regisseurs in blockbusterland wordt alsmaar vaker aangeklaagd. Voor de op stapel staande bioscoopbewerking van Wonder Woman stond het echter buiten kijf dat er een vrouw achter het stuur zou zitten. Althans dat beweert Gal Gadot, de Israëlische actrice die het populaire comicpersonage vertolkt.

Wonder Woman is het verhaal van een meisje dat een vrouw wordt. Alleen een vrouw – zelf ooit een meisje dus – kan zoiets op de juiste manier vertellen”, aldus Gadot. “Ik heb reeds meermaals samengewerkt met mannelijke regisseurs die veel respect hebben voor vrouwen. Maar werken met een vrouw is van een totaal andere orde.”

Wonder Woman wordt geregisseerd door Patty Jenkins, de cineaste die in het verleden een Oscarbekroonde vertolking uit Charlize Theron puurde in Monsters. Gadot is vol lof over haar: “Wij praten honderduit over emoties. Ze hoeft slechts naar me te kijken en ik weet wat ik moet doen. Ze is briljant, slim en sterk. Ze weet exact hoe Wonder Woman in elkaar zit.”

Wonder Woman komt uit in juni 2017.

Bron: Variety

@MattiMeurisse