Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.07.2016

Ghostbusters-actrice Leslie Jones retweette racistische berichten en…

door Matti Meurisse

Ghostbusters-actrice Leslie Jones heeft het gehad met de haatdragende en racistische tweets die ze toegestuurd kreeg sinds de release van de film in Amerika op vrijdag. Maandag ging ze over tot actie en begon de beledigende berichten te retweeten.

Terwijl Jones de beledigende accounts blootstelde, kreeg ze het advies om de kwetsende berichten te negeren. “Dat is flauwekul”, reageerde de actrice. “Ik besef dat racisme bestaat, maar we moeten ervoor zorgen dat ze ervoor opdraaien.”

Jones kreeg de steun van Ghostbusters-regisseur Paul Feig. “Leslie Jones is een van de coolste mensen die ik ken. Een persoonlijke aanval op haar, is een aanval op ons allemaal”, tweette hij. Tegelijkertijd lanceerde Feig de hashtag #LoveForLeslieJ die al snel opgepikt werd door andere gebruikers om de actrice een hart onder de riem te steken.

Ook Hollywood reageerde met steunbetuigingen aan het adres van Jones. “Ik heb onvoorwaardelijke liefde voor Leslie Jones”, tweette Brie Larson. “En geen tolerantie voor haatdragende opmerkingen.” En komiek Patton Oswalt grapte dat de racistische tweets uitgestuurd werden door aanwezigen die zich verveelden op de Republikeinse conventie van gisterenavond.

Uiteindelijk richtte de actrice zich tot Twitter zelf: “Ik snap dat hier vrijheid van meningsuiting geldt, maar dit moet gereguleerd worden. Ik leef in een persoonlijke hel.” Daarna werd Jones gecontacteerd door de CEO van Twitter, Jack Dorsey, om contact met hem op te nemen.

Een woordvoerder van Twitter liet ondertussen weten dat er actie ondernomen werd tegen de racistische accounts en dat het bedrijf in de toekomst dit soort misbruiken beter willen bestrijden.

Bron: Variety

@MattiMeurisse