Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.01.2018

Waarom verbiedt Libanon bioscooprelease The Post?

door Vertigo

Libanon heeft de bioscooprelease het Spielberg-drama The Post enkele dagen voor de geplande datum verboden. De Libanese censuurcommissie zou zich tegen de film hebben uitgesproken vanwege Spielbergs connectie met Israël. De regisseur staat op een boycotlijst omdat Schindler’s List daar deels werd opgenomen. Officieel zijn Libanon en Israël nog steeds in oorlog met elkaar.

Toch komt het verbod als een verrassing. De voorbije jaren werden vijf films die door Spielberg werden geregisseerd of geproduceerd, immers wel toegelaten in het land. Zo kwamen ook de vorige twee films van de regisseur, The BFG en Bridge of Spies, in de Libanese zalen.

De boycot is nog niet officieel bekendgemaakt en zou nog kunnen worden teruggedraaid door de Libanese Minister van Binnenlandse zaken. Spielbergs woordvoerders reageerden nog niet en wachten de officiële communicatie over het verbod af.

Vorig jaar ontstond er ook al controverse toen het land Wonder Woman verbood. Dat was omdat Gal Gadot uit Israël afkomstig is en daar haar dienstplicht had gedaan.

Bron: THR