Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.07.2019

Waarom The Farewell-regisseuse gul voorstel van streamingdienst afsloeg

door Vertigo

Regisseuse Lulu Wang verkocht de distributierechten van haar Sundance-hit The Farewell voor zes tot zeven miljoen dollar aan A24 en sloeg een aanbood van een niet nader genoemde streamingdienst voor dubbel zoveel geld af.

“Ik was vrij overstuur,” zei Wang, “omdat we allemaal blij waren met het voorstel van A24 voor er een ander op tafel lag. Kapitalisme maakt alles kapot omdat je perspectief erdoor verandert.”

Radeloos vroeg Wang het advies van haar moeder. “Ik vertelde dat ik haar met de streamingdeal een nieuw huis kon kopen,” zei de regisseuse. “Ze vroeg waarom ik dat in godsnaam zou doen, aangezien ze al een huis heeft.”

“Volgens haar was de film mijn kindje,” vervolgde ze, “en moest ik het niet aan de hoogste bieder geven, maar aan diegene die het met het meeste liefde en plezier aan de wereld zou voorstellen.”

The Farewell gaat over een vrouw (Awkwafina) die terugkeert naar China om afscheid te nemen van haar stervende grootmoeder. Zij weet echter niet dat ze terminaal is en denkt dat haar familie bijeenkomt voor een huwelijk. Awkwafina is alvast opgetogen met Wangs keuze en noemde haar een “boss bitch“.

Bron: IndieWire

Lees meer over: