Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.10.2017

Waarom Ridley Scott overtuigd is dat Deckard een replicant is

door Ben De Smet

Eén van de sleutelvragen in Blade Runner was of hoofdpersonage Rick Deckard een mens of een replicant was. Ook in Blade Runner 2049 wordt die vraag gesteld zonder ze te beantwoorden. Voor Ridley Scott is het antwoord echter duidelijk.

Scott vertelde recent dat hij voor de opnames van Blade Runner 2049 Harrison Ford ontmoette om een en ander te verduidelijken over diens personage. Scott vertelde Ford: “Kerel, als jij geen replicant was, dan zou de film die je nu gaat opnemen niet bestaan. Dus als het publiek de film ziet, is het essentieel dat ze weten dat hij in de huidige film een replicant is.” De filmmaker geeft verder weinig uitleg, maar als Ridley Scott het zegt, moeten we het wel geloven.

Over de Alien-franchise wou Scott ook nog iets kwijt. Hij gelooft nog steeds in het creatieve en het financiële potentieel van de filmreekst. Hij vertelde dat de twee laatste Alien-films, Prometheus en Covenant, met een relatief klein budget veel geld opbrachten (al klopt dat niet echt voor die laatste). Hij liet zich ook nog ontvallen dat mensen die zeer dure films maken voor 260 miljoen dollar “zouden moeten neergeschoten worden.”

Bron: The Playlist