Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.10.2017

Ook Jennifer Lawrence en Reese Witherspoon getuigen over seksuele intimidatie

door Ben De Smet

De beschuldigingen en het daaropvolgende ontslag van Harvey Weinstein hebben heel wat in gang gezet. In de filmwereld, maar ook elders blijven verhalen en getuigenissen opduiken van vrouwen die te maken kregen met seksuele intimidatie en erger, onder andere via de #metoo-actie op sociale media.

Ook Reese Witherspoon en Jennifer Lawrence hebben op het Women in Hollywood-event van het magazine Elle getuigd over hun ervaringen. Lawrence vertelde dat ze op een auditie door een vrouwelijke producer gevraagd werd om samen met de andere kandidates naakt te poseren. De producer liet Lawrence nadien weten dat ze “de naaktfoto’s moest gebruiken als inspiratie voor haar dieet”. Een andere producer aan wie Lawrence haar verhaal vertelde, zei dat ze perfectly fuckable was en zich dus geen zorgen moest maken.

Witherspoon getuigde over een aanranding die ze meemaakte als 16-jarige actrice. Ze vertelde dat ze de regisseur in kwestie verafschuwt en dat ze kwaad is op de “agenten en producers die me het gevoel gaven dat stil zijn een voorwaarde voor tewerkstelling was.” Helaas moest ze er ook nog aan toevoegen dat het incident lang niet het enige in haar carrière was.

Lawrence en Witherspoon zien wel één positieve noot aan de huidige heisa. Lawrence vindt dat het massaal delen van getuigenissen vrouwen op “een vreemde manier verenigt” en Witherspoon liet weten dat ze zich deze week minder alleen heeft gevoeld dan voordien.

Bron: The Playlist