Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2018

Waarom Jennifer Lawrence Phantom Thread na drie minuten afzette

door Vertigo

Jennifer Lawrence maakte recent een opvallende bekentenis: “Ik ben niet verder dan de eerste drie minuten van Phantom Thread geraakt. Het mij spijt tegenover iedereen die die film goed vindt. Ik weet zelfs niet waar hij over gaat. Zijn het de kleren? Of is het de narcistische ontwerper die meisjes om zijn vinger windt door hun zelfvertrouwen weg te nemen? Ik heb hem niet uitgezien, ik weet het niet. Als dat het is, dan moet ik hem ook niet zien. Dat heb ik al genoeg meegemaakt.”

Met Paul Thomas Anderson zal Lawrence dus niet snel samenwerken, maar de kans is groot dat ze binnenkort opnieuw de handen in elkaar slaat met regisseur David O. Russell. De twee werkten eerder al samen aan Silver Linings Playbook, American Hustle en Joy.

“Ik weet niet waar zijn ideeën vandaan komen,” legde de actrice uit. “Hij belt mij vaak in het midden van de nacht op om zijn laatste idee te pitchen. Het meest recente zouden we wel eens binnenkort kunnen maken. Toen hij het voor het eerst aan mij uitlegde, duurde dat zes uur en begreep ik er niets van. Bij de laatste pitch had hij het echter helemaal uitgeklaard. Ik dacht: “Fuck yeah, okay!‘”

Bron: The Playlist