Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2018

The Weinstein Company vraagt faillissement aan na mislukte verkoop

door Vertigo

The Weinstein Company heeft aangekondigd dat het bedrijf het faillissement zal aanvragen nadat een verkoopdeal van 500 miljoen dollar afsprong. Een investeringsgroep rond Ron Burkle and Maria Contreras-Sweet leek de studio over te gaan nemen, maar er waren enkele struikelblokken. Zo had de studio dringend nood aan liquide middelen om het hoofd boven water te houden.

“Na alle recente gebeurtenissen moeten we concluderen dat jullie plan om de studio te kopen een illusie was en het de studio enkel richting een trage afbouw van zijn activiteiten zou sturen,” schreef de studio in een open brief aan de investeringsgroep. “Ondanks jullie eerdere verklaringen moeten wij concluderen dat jullie geen intentie hebben om tot een overeenkomst te komen en onze waardevolle bezittingen en jobs niet willen redden.”

Het lijkt erop dat er steeds meer wrevel groeide tussen beide partijen naarmate de deal vorderde. Het hielp ook niet dat de staat New York een klacht indiende tegen de medewerkers van The Weinstein Company omdat zij ervoor zorgden dat Harvey Weinstein zich als een seksueel roofdier kon gedragen.

Bron: Variety

 

Lees meer over: