Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.05.2019

Waarom Chris Hemsworth ja zei tegen dikke Thor en nee tegen Star Trek 4

door Vertigo

Thor-acteur Chris Hemsworth heeft in een uitgebreid interview onthuld dat hij gevochten heeft om de dikke versie van de dondergod in Avengers: Endgame te behouden. Volgens het oorspronkelijke script zou hij namelijk halverwege de film terug zijn oude gespierde gedaante aannemen.

“Ik hield van die versie,” zei Hemsworth. “Ze verschilt enorm van de andere manieren waarop ik het personage al gespeeld heb en is een eigen leven gaan leiden.”

Volgens Hemsworth was “Thicc Thor” wel een fysieke uitdaging. “De prothese woog ongeveer veertig kilo,” zei hij, “en dat was best vermoeiend. Bovendien hingen er gewichten aan mijn armen en enkels opdat ze anders zouden bewegen bij het wandelen.”

“Mensen gaven mij constant knuffels alsof ik een beer was, wreven over mijn buik alsof ik zwanger was en wilden op mijn schoot te zitten alsof ik de Kerstman was,” voegde hij eraan toe. “Ik voelde mij als een oude man, een opa omringd door kinderen. Toen werd ik het echter beu dat ze constant naar mijn buik graaiden.”

Hemsworth verklaarde ook waarom hij een terugkeer naar de Star Trek-franchise links liet liggen. De acteur speelde George Kirk, de vader van James T. Kirk (Chris Pine), in de eerste film van van de reboot-reeks. “Het script bevatte geen goeie reden om daarop terug te komen,” zei Hemsworth. “Ik wou niet teleurgesteld zijn door mijn input.”

Ook aan de vrouwelijke Ghostbusters-reboot, waarin hij de assistent van het team speelde, gaf Hemsworth bijna de brui. “De avond voor de opnames heb ik bijna afgezegd,” zei hij. “Drie of vier weken ervoor had regisseur Paul Feig mij beloofd dat hij het personage zou verbeteren. Toen ik het script kreeg, was er echter niks veranderd.”

Ghostbusters kwam onder vuur te liggen door trollen die zich niet in de nieuwe versie konden vinden. “Omdat ze het origineel gezien hadden, waren ze ervan overtuigd dat ze zeggenschap hadden over de personages. Ik vond het heel jammer en was een beetje teleurgesteld.”

Tot slot onthulde Hemsworth dat hij bijna G.I. Joe en een andere superheld had gespeeld. “Ik was heel dicht bij de rol van Gambit in de Wolverine-films,” zei hij. “In die tijd vond ik het heel jammer dat ik geen van beide rollen mocht spelen omdat mijn geld bijna op was, maar anders was ik nooit Thor geweest.”

Bron: IndieWire, The Playlist, The Playlist