Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.09.2018

Waanzinnig pitch-verhaal doet ons nog harder uitkijken naar Sorry to Bother You

door Vertigo

Sorry to Bother You is op papier een zodanig gek idee dat regisseur Boots Riley een ongewone tactiek gebruikte om investeerders aan te trekken. Rileys regiedebuut gaat over een zwarte televerkoper (Lakeith Stanfield) die zijn stem vervormt zodat hij “blanker” zou klinken aan de telefoon.

“Eerst stelde ik voor om een film te maken waarin Sidney Poitier een seriemoordenaar is,” zei Riley. “Daarna zei ik dat ik nog een ander, realistischer idee had, en pitchte ik Sorry to Bother You.” Verder houdt Riley zich niet bezig met de film uit te leggen. “Ik probeer hem niet te analyseren. Wat mensen er aan overhouden, is aan hen.”

Nina Yang Bongiovi, de producente van de film, hanteerde eveneens een geniepige strategie. Voor ze in zee ging met Riley, maakte ze samen met acteur Forest Whitaker reeds enkele succesvolle films over zwarte mensen, waaronder Ryan Cooglers Fruitvale Station en Rick Famuyiwa’s Dope.

“Op dat moment had ik mijn investeerders genoeg geld opgebracht om Sorry to Bother You niet per se te moeten voorstellen,” zei ze. “In plaats praatte ik over Forest en over de geweldige, revolutionaire filmmaker die ik wilde steunen. Ik zei hen dat ze het script niet hoefden te lezen.”

Bron: IndieWire