Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.09.2018

Eerste recensies Eli Roths gezinsvriendelijke horrorprent The House With a Clock in Its Walls online

door Vertigo

Eli Roth probeert met zijn nieuwe film The House With a Clock in Its Walls voor het eerst gezinnen te bekoren in plaats van horrorfans. Volgens de eerste recensies is hij daar alvast in geslaagd.

The Hollywood Reporter noemt het een gekke en vlekkeloos gemaakte kinderfilm en prijst de vertolkingen van Jack Black en Cate Blanchett.

Ook The Wrap heeft niks dan lof voor het duo en zegt dat hun plezier van het scherm spat. Volgens hen zou de film niet misstaan op een affiche met Goosebumps, een andere gezinsvriendelijke horrorfilm met Black.

ScreenRant voegt eraan toe dat Black en Blanchett hun personages ook voorzien van diepgang.

Ook Forbes spreekt van een heerlijke kinderfilm in het horror- en fantasygenre. “Als hij in 1984 was uitgekomen, zou het nu een klassieker zijn,” klinkt het.

Io9 was minder positief en zei dat hij ondanks enkele betoverende momenten niet zo memorabel is. “De magische en verbazingwekkende wereld voelt amper magisch en verbazingwekkend aan.”

Volgens IndieWire zullen sommige kinderen er nachtmerries aan overhouden, maar is het niet meer dan een mooi aangeklede pretparkattractie.

Entertainment Weekly maakt ook de vergelijking met een pretparkattractie en beschrijft de film als een mengeling van Harry Potter, The Addams Family en Goosebumps, maar drukker, luider en vermoeiender.

Ook Variety legt de link met Harry Potter en noemt het een slordige, maar charmante film.

Tenslotte haalt CNET eveneens de Harry Potter-gelijkenissen aan. “Het lijkt wel alsof Roth elke fantasy-film voor kinderen heeft bekeken, er zijn favoriete scènes uit heeft geselecteerd en ze in een ketel heeft gegooid,” schrijft men.

Bron: /Film