Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.06.2016

Vrouwelijke Ocean’s 11 heeft een titel

door Marijn Claeys

De nieuwe film binnen het universum van Steven Soderberghs Ocean’s Eleven-franchise krijgt de titel Ocean’s Eight. Dat bevestigde regisseur Gary Ross. Naast Sandra Bullock zouden ook Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Elizabeth Banks en Mindy Kaling al toegezegd hebben voor de cast.

De film, die eerst Ocean’s Ocho werd genoemd, zal acht vrouwelijke meesterdieven volgen die het opnemen tegen een criminele galeriehouder. Soderbergh, George Clooney en Jerry Weintraub treden op als producenten.

De The Hunger Games-regisseur beloofde verder de toon die Soderbergh in de vorige Ocean’s-films injecteerde zoveel mogelijk te behouden. “We zijn verschillende filmmakers, dus er zullen wel wat verschillen zijn. Maar één van de redenen die mij aantrokken, is de fantastische toon die Steven wist te creëren.”

De twee regisseurs zijn goede vrienden, wat volgens Ross ook de reden is dat de film er komt. “Ik denk niet dat hij zou willen dat iemand dit zou doen als wij het niet samen zouden doen.”

Over nieuwe namen voor de cast wou de regisseur niets kwijt, mocht hij dat doen zou volgens hem “het internet ontploffen.”

Bron: EW

@MarijnClaeys