Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.06.2016

Filmflits: Zac Efron, Sicario-sequel, en Shrek!

door Marijn Claeys

Zac Efron mogelijk naast Hugh Jackman in The Greatest Showman on Earth

Efron voert gesprekken voor een rol in de musical The Greatest Showman on Earth, onder regie van Michael Gracey. Hugh Jackman zal de 19de-eeuwse rondtourende showman P.T. Barnum vertolken. Jenny Bicks verzorgt het scenario. Als de deal met Efron gesloten wordt zou dat een beslissende stap betekenen om het al even aanslepende project op de rails te krijgen.

Bron: Variety

 

Regisseur noemt Sicario-sequel ‘standalone-film’, denkt aan trilogie

Het vervolg op Sicario, genaamd Soldado, wordt volgens regisseur Stefano Sollima een standalone-film. Het verhaal zal focussen op de personages gespeeld door Benicio Del Toro en Josh Brolin, en staat volledig los van de vorige film. Emily Blunt zal niet terugkeren voor de tweede film. Scenarist Taylor Sheridan is wel weer aan boord. “Het idee is om een verzameling van drie films met een aantal vaste acteurs en in dezelfde wereld te maken,” geeft Sollima nog mee.

Bron: The Playlist

 

Shrek-franchise krijgt reboot

Maar liefst vier nieuwe Shrek-films per jaar uitbrengen, dat is het plan van mediaconglomeraat Comcast na het overnemen van DreamWorks Animation. Steve Burke, hoofd van NBCUniversal, bracht het nieuws naar buiten. Daarbij wil men de personages uit de films gebruiken om attracties in pretparken en merchandise rond te maken. Chris Meledandri van Illumination Entertainment krijgt naar verluidt de creatieve controle over de Shrek-reboot en andere franchises van DreamWorks.

Bron: Deadline

@MarijnClaeys