Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.01.2018

Wat vond Christopher Nolan van Blade Runner 2049?

door Vertigo

Christopher Nolan is momenteel de awardkansen van Dunkirk aan het opkrikken met een reeks interviews. In eentje daarvan ging het over Blade Runner 20492001: A Space Odyssey en The Darkest Hour.

Ondanks de geruchten heeft Nolan nooit heeft overwogen om een sequel op Blade Runner te regisseren: “Er zijn veel films die zo goed zijn dat het moeilijk wordt om er een remake of een sequel van te maken. Ik ga dan op zoek naar een andere manier. Zo is Interstellar een reactie op 2001: A Space Odyssey.”

Toch heeft Nolan genoten van Denis Villeneuves sequel: “Hij nam een opdracht aan die velen als een zelfmoordmissie beschouwden, maar hij deed het fantastisch. Ze zijn er echt voor gegaan, dat moet je bewonderen.”

De filmmaker ging ook verder in op zijn bewondering voor 2001: A Space Odyssey. Die liet hij zelfs aan zijn kinderen zien toen ze nog peuters waren. “Ik denk dat ze die film op heel bijzondere manier ervaren hebben omdat ze zo jong waren. Ik zag hem voor het eerst toen ik zeven jaar was en ervoer hem als een echt cinematografisch spektakel.”

Bron: IndieWire