Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.01.2018

Crash-regisseur Paul Haggis beschuldigd van seksueel wangedrag

door Vertigo

Crash-regisseur Paul Haggis wordt door vier vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Nadat een van hen een klacht indiende tegen de regisseur wegens verkrachting, getuigden drie anderen aan het persbureau AP.

De vrouw die als eerste klacht indiende, werkte in 1996 mee aan een televisieprogramma waarvan Haggis de producent was. De vrouw, die toen 28 jaar oud was, werd op een avond gevraagd om ’s avonds bij hem op kantoor wat over te werken. “Ik vond het vreemd, maar ging ermee akkoord,” vertelde ze. “Hij was mijn baas, dus ik durfde niet echt nee te zeggen.”

Toen zij Haggis’ kantoor binnenkwam, begon die haar vrijwel meteen te kussen. Ondanks haar pogingen om hem weg te duwen, drong hij zich aan haar op. Vervolgens dwong hij haar tot orale seks en verkrachtte hij haar. “Ik voelde mij verdoofd en wist niet wat ik moest doen,” getuigde ze.

Haar verhaal wordt bevestigd door een vriendin. Die vertelde aan AP dat de vrouw in de weken na de verkrachting veel gewicht had verloren en depressief was geworden.

Een andere vrouw werd in 2013 op haar appartement door Haggis verkracht nadat hij haar een lift naar huis had gegeven. Ze nodigde hem uit beleefdheid uit om een glas wijn te komen drinken, maar eenmaal hij binnen was, werd hij “seksueel agressief”. Hij nam de vrouw mee naar haar slaapkamer en probeerde daar haar panty kapot te scheuren. Ook zij verweerde zich, maar werd door Haggis tot orale seks gedwongen en verkracht. Later vertelde de vrouw haar vriendinnen en een psycholoog hierover.

Een derde slachtoffer getuigde dat ze kon ontkomen voor het tot een verkrachting kwam, maar dat Haggis haar wel zei dat hij “in haar wilde zitten”. Opvallend is dat alle vrouwen vertelden over hetzelfde stramien. Hij begon hen eerst te kussen en werd agressiever wanneer ze probeerden om hem te stoppen.

Haggis zijn advocaat ontkent alle beschuldigingen.

Bron: IndieWire

 

Lees meer over: