Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.10.2014

Vlaamse kortfilm Bad Hunter wint Silver Spike in Valladolid

door Jimmy Van der Velde

Bad Hunter, de kortfilm van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa, heeft de Silver Spike gewonnen op het Internationaal Filmfestival van Valladolid.

In het veertien minuten durende Bad Hunter doet een Iraakse jongeman tijdens een van zijn dagelijkse jachttochten in de bergen een ontdekking die zijn leven voor altijd zal veranderen. Het scenario is van Sahim Omar Kalifa en Jean-Claude Van Rijckeghem.

In de hoofdrollen zien we Taher Abdullah, Jar Varsin en Naima Abdo. Het camerawerk is van Kamiran Betasi, terwijl Johan Hoogewijs voor de muziek tekende.

Bad Hunter viel eerder dit jaar al in de prijzen. Zo won de film onder andere de Prijs van de Internationale Jury op het Wereldfilmfestival van Montréal. Aan de Silver Spike is 3.000 euro verbonden.

Kalifa regisseerde eerder ook al de kortfilms Land of the Heroes en Baghdad Messi, die beiden een uitgebreide festivalcarrière kenden. Zo wist Kalifa met zijn werk al ruim 70 internationale prijzen te verzamelen. De regisseur werkt op dit ogenblik aan zijn eerste langspeelfilm, Zagros.

 

Bron: VAF (persbericht)