Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.03.2021

Vlaams Belang reageert op aanstootgevende uitspraken voorgedragen VAF-bestuurslid Jef Elbers

door Vertigo

Vlaams Belang, de politieke partij die Merlina-scenarist Jef Elbers heeft voorgedragen als nieuw VAF-bestuurslid, heeft gereageerd op ‘s mans seksistische, homofobe en andere aanstootgevende uitspraken in De Standaard.

Aan VRT NWS vertelt Vlaams Belang-ondervoorzitter Chris Janssens dat Elbers werd voorgedragen “wegens zijn professionele expertise als scenarioschrijver en niet voor zijn misplaatste uitspraken over holebi’s.”

“Ik benadruk dat hij enkel ten persoonlijken titel spreekt en dus absoluut niet namens Vlaams Belang,” klinkt het. “Ook Jef Elbers mag gebruikmaken van zijn vrijheid van meningsuiting, zelfs als die shockeert, maar wij distantiëren ons met klem van zijn platte bewoordingen. Binnen onze partij heeft hij geen enkele politieke functie, wij hebben absoluut niks met homofobie te maken.”

Janssens meent dat het ondertussen te laat is om de kandidatuur van Elbers te herroepen: “Volgens de informatie waarover ik nu beschik, is de procedure afgerond en zijn heroverwegingen niet meer mogelijk.”

Bron: VRT NWS

Lees meer over: