Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.07.2020

Viola Davis maakt opnieuw brandhout van The Help na recente populariteit in de VS

door Vertigo

In 2018 zei Viola Davis dat ze spijt had van haar rol in The Help en nu heeft ze opnieuw kritiek geüit op de film. The Help werd onlangs de meest bekeken film op Netflix in de VS naar aanleiding van de Black Lives Matter-betogingen.

“Er zijn weinig verhalen over zwarte mensen die ook geinteresseerd zijn in onze menselijkheid,” zegt Davis. “Ze zijn geïnteresseerd in wat het betekent om zwart te zijn, maar ze zijn gemaakt voor een blank publiek. Blanke mensen leren er missschien iets uit en gaan erover praten, maar ze worden niet geraakt door wie we zijn.”

The Help is een entertainende film, maar ik heb het gevoel dat ik mezelf en mijn etniciteit heb verraden omdat de film niet bereid was om de hele waarheid te vertellen,” vervolgt ze en voegt eraan toe dat ze enkel meespeelde in The Help omdat er niet veel kansen zijn voor niet-blanke acteurs om door te breken.

“Als puntje bij paaltje komt, ging The Help niet over zwarte huishoudsters,” zegt Davis. “Ik ken personages zoals Aibileen en Minny. Ze doen mij denken aan mijn grootmoeder en mijn moeder. Als je een films maakt over hoe het voelt om voor blanke mensen te werken en kinderen op te voeden in 1963, wil ik weten hoe je je er echt bij voelt. Dat kwam op geen enkel moment in de film ter sprake.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: