Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.07.2020

Oliver Stone vergelijkt hedendaags Hollywood met theekransje uit Alice in Wonderland

door Vertigo

Oliver Stones recentste film Snowden dateert alweer van 2016 en de regisseur staat niet te trappelen om opnieuw in Hollywood aan de slag te gaan.

“De marketing is zo duur en alles is te fragiel en gevoelig geworden,” zegt hij. “Je kan geen film meer maken zonder een COVID-19-adviseur of iemand die erop toeziet dat niemand wordt beledigd. Het is belachelijk.”

“Bovendien verandert de Academy om de vijf, tien of twee maanden van mening over waar ze probeert bij te benen,” vervolgt hij. “Het is politiek correcte onzin en ik heb Hollywood nog nooit zo krankzinnig gezien. Het lijkt wel het theekransje uit Alice in Wonderland.”

“Films gaan heel duur worden omdat je allerlei voorzorgen moet nemen,” voegt hij eraan toe. “Een vijftig dagen lange shoot zal zestig dagen in beslag nemen en de acteurs zullen afstand van elkaar moeten houden.”

Ondertussen werkt Stone wel aan twee documentaires, waaronder een soort vervolg op JFK. “Sinds de release van de film in 1991 is er heel wat nieuwe informatie aan het licht gekomen waar geen aandacht aan werd besteed,” zegt hij. “Het is een geweldig verhaal.”

Daarnaast maakt Stone een docu over groene energie getiteld A Bright Future. “Dergelijke onderwerpen zullen niet per se aanslaan bij het publiek, maar ik vind ze belangrijk,” zegt hij.

Bron: THR

Lees meer over: