Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.12.2020

Viggo Mortensen had graag dit Lord of the Rings-personage in de films gezien

door Vertigo

Viggo Mortensen vertolkte Aragon in Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie en heeft onthuld welk personage uit J.R.R. Tolkiens The Return of the King hij graag in de verfilming had gezien.

“Ik ben benieuwd wat Peter Jackson zou gedaan hebben met Ghân-buri-Ghân, de leider van de Drúédain ofwel de wildemannen van het Drúadan Forest,” zegt Mortensen.

“In Tolkiens The Return of the King leidt Ghân-buri-Ghân koning Théoden van Rohan en zijn leger door het Drúadan Forest zodat ze het gevecht voor Minas Tirith kunnen vervoegen,” vervolgt hij. “Dat zou heel opwindend zijn geweest om te zien.”

“Op het einde van het boek schenkt de kersverse koning Aragorn het Drúadan Forest aan Ghân en zijn volk zodat ze er alleen kunnen wonen en zelf kunnen beslissen wie het mag betreden.”

Mortensen voegt er echter aan toe dat Jacksons The Return of the King al lang en complex was en dat het publiek al veel informatie moest verwerken.

“De diehard Tolkien-fans hadden echter mogelijk van Ghân-buri-Ghân genoten,” voegt Mortensen eraan toe. “Hij is een unieke en nobele afstammeling van de prehistorische mensen in Midden-Aarde.”

Bron: IndieWire