Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.12.2020

Sacha Baron Cohen onthult hoe Borat 2-babysitter gulle schenking besteedde

door Vertigo

Na de release van Borat Subsequent Moviefilm werd via een crowdfundingcampage ruim 100.000 dollar ingezameld voor Jeanise Jones, een vrouw uit Oklahoma die opduikt als babysitter van Borats dochter Tutar en door de coronacrisis werkloos is.

Hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen deed er nog eens 100.000 dollar bovenop. “Jeanise is geweldig in de film,” zegt hij. “Ze helpt Tutar om haar eigen schoonheid te ontdekken, voor zichzelf op te komen en haar onafhankelijkheid als vrouw te waarderen.”

“Ik hoorde dat er een crowdfundingcampagne voor Jeanise werd opgericht en ik heb haar opgebeld met de vraag hoe ik kon helpen,” vervolgt hij.

Jones gebruikte Cohens geld om de mensen in haar omgeving onderdak en voedsel te verschaffen nadat de regio werd getroffen door een reeks natuurrampen.

“Volgens mij is 2020 voor de meesten onder ons het moeilijkste jaar sinds mensenheugnis,” zegt de acteur. “Dit is het minste dat ik kon doen.”

Cohen praatte ook met Jeanises pastoor Derrick Scobey, de oprichter van de crowdfundingcampagne. “Hij vertelde me dat Jeanise al de hele tijd bezig was met mensen in haar omgeving te helpen,” zegt de acteur.

“Hij gaf ons een online rondleiding in de kerk, waar veel mensen die het moeilijk hadden werden opgevangen,” vervolgt hij. “Meer kan je niet doen.”

Bron: IndieWire