Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.11.2015

Vierde Millenium-boek wordt verfilmd

door Jimmy Van der Velde

De Amerikaanse filmstudio Sony werkt aan een filmversie van The Girl in the Spider’s Web, het vierde boek in de populaire Millenium-reeks. David Fincher, Rooney Mara en Daniel Craig, die verantwoordelijk waren voor The Girl With the Dragon Tattoo uit 2011, zouden niet meer terugkeren voor dit project.

De bestseller gaat verder waar de vorige drie boeken van wijlen Stieg Larsson eindigen en werd geschreven door David Lagercrantz. De hoofdfiguren Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist belanden in het boek in een web van intriges, spionnen, cybercriminelen en corrupte overheden.

Locke-regisseur en Eastern Promises-scenarist Steven Knight stort zich mogelijk op het scenario van de prent.

Volgens geruchten heeft Sony The Man from U.N.CL.E.-actrice Alicia Vikander op het oog om Salander te vertolken. Rooney Mara ontving drie jaar geleden een Oscarnominatie voor haar rol als de alternatieve hacker.

The Girl With the Dragon Tattoo bleek een probleemkindje voor Sony. Het budget (90 miljoen dollar) was veel te hoog voor een film met een R-rating en de bioscoopcijfers voldeden uiteindelijk niet aan de verwachtingen.

Komt er ook een Amerikaanse versie van The Girl Who Play with Fire? Steve Zaillian kreeg een tijdje terug een bedrag van zeven cijfers om het boek in een scenario te gieten, dus de kans bestaat dat die prent er ooit nog komt.

Bron: THR

@TheJimeister