Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.05.2022

Vertigo zet begin juni zotte filmzomer in gang met avant-première Men en verzamelnummer

door Vertigo

Net zoals de vorige (coronaloze) jaren brengt Vertigo begin juni een nummer uit dat drie maanden lang in de bioscopen en elders zal liggen. Ook ditmaal gaat het om een verzameleditie met acht limited edition covers. Grote verschil met het verleden: het nummer komt met een weekje vertraging op woensdag 8 juni uit.

“Dat is de schuld van Cannes”, lacht Vertigo-hoofdredacteur Steven Tuffin. “Zowel onze vaste freelancers als ikzelf rennen ons tijdens de laatste weken van mei rot op de Croisette omdat het filmfestival dit jaar uitzonderlijk laat valt. Bovendien zal de ongeziene Vlaamse aanwezigheid in de officiële selectie voor de nodige extra drukte zorgen. Onze deadline met een weekje opschuiven was daarom noodzakelijk.”

Honger is echter de beste saus, aldus Tuffin: “Het wordt gegarandeerd een zotte filmzomer die van start gaat met Jurassic World: Dominion en Men, en waarbij blockbusters als Thor: Love and Thunder zij aan zij gaan met uitdagender materiaal als Peter Von Kant. Meer dan genoeg materiaal dus om onze vertrouwde duizelingwekkende dosis cinema mee te vullen.”

Op dinsdag 7 juni pakt Vertigo alvast uit met een eerste knalevent, namelijk een avant-première van Alex Garlands nieuwste huiverprent Men in Cinema Lumière Antwerpen. Hoe je van de partij kunt zijn, ontdek je hier.

Lees meer over: